Dečji-karneval-Titel-2021-AKUD-Jovan-Popović

Прође првих двадесет година Дечјег карневала у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: АКУД „Јован Поповић“ Тител организовао је и ове године Дечји карневал. Овогодишњи јубиларни двадесети карневал карактерисала је као и ранијих година велика масовност и добра организација.

Похвале за организацију и безбедност упутио им је Александар Прокин, председник Месне заједнице Тител, која је покровитељ карневала. Он је између осталог истакао: „Када кажемо 20 година и није нешто много, али на том првом карневалу ко је имао десет година, данас је можда довео своје дете на данашњи карневал, а то је једна велика ствар.“

Пре самог проглашења карневала отвореним, он је изразио и захвалност спонзорима и донаторима који су све ове године помагали карневал и допринели његовој дуговечности.

У дугачкој колони која се кретала Главном улицом Титела у правцу Парадног трга, места одржавања главног догађаја, налазили су се заједно диносауруси, полицајци и лопови, Супермени, Спајдермени, Зоро осветник, принцезе разних рангова и узраста, гусари са исуканим сабљама и привремено затвореним оком, амерички командоси, нинџа корњаче, бубамаре, кловнови, доктори без дипломе и медицинске сестре, а богами и брижне маме са комплетним мејкапом и завидним стајлингом. Почетак и крај програма најавиле су лепе водитељке Јелена и Невена, а аниматор је био дечји песник и текстописац, Бранислав Бане Росић са својом „летећом гитаром“. Вештом конверзацијом он је отапао срца малишана, а „отапању“ је у значајној мери помагало и сунце које је добрано припржило, па је подстицај свакако био потребан маскираној дечици. Бане и његова летећа гитара помогли су да се маскиране мале принцезе осећају као праве, Супермени, Спајдермени и нинџа корњаче да поверују у своје моћи, да маме, тате, баке, деке и комшије уживају као да су у дубоком хладу… Тако је на бини продефиловало око 200 маскираних малишана, да би најупорнији уз Банета и његову гитару песмом и у весељу завршило програм јубиларног двадесетог Дечјег карневала у Тителу.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор