titel protest restrikcije vode

Рестрикције воде у Тителу, Локу и Гардиновцима

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Десетак дана Титељани, поготово у нешто вишим деловима места, муку муче са недовољним количинама воде. Поједини мештани воду немају уопште, неки је имају само неколико сати ноћу, док је у нижим деловима притисак слаб.

То је био повод да се рано јутрос незадовољни грађани окупе испред зграде Општине и од надлежних траже одговор за решавање овог проблема, поготово што ни једна званична информација није стигла до њих. Грађани су били спремни да разговарају и са председницом СО Тител, Весном Кнежевић, али им је речено да морају да сачекају председника Општине.

Председник Општине Тител, Драган Божић их је примио заједно са Љубом Панићем, директором ЈКП „Комуналац“ Тител. Грађани су реаговали зато што ниједна информација није стигла до њих у вези са проблемом снабдевања водом. Божић је нагласио да је упознат са проблемом водоснабдевања Титела. Нагласио је да је суштина проблема знатно смањени капацитети 4 постојећа бунара, а повећана потрошња воде. У току дана очекује се долазак стручњака који ће понудити решења. Највероватније ће бити неопходно бушење новог бунара, које у најоптималнијем року, траје двадесетак дана. Претпоставка је да ће за то морати бити издвојено пет милиона динара.

Приоритетно ће се обезбедити цистерне за воду за најугроженије делове места, а од данас ступају мере рестрикције које ће омогућити равномерније снабдевање грађана водом.

Председник Божић је нагласио да је трајно решење за водоснабдевање Титела фабрика воде или рени бунари.

Оставите одговор