roditelji-u-centru-paznje-titel

Родитељи у центру пажње

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Дечија манифестација под називом „Родитељи у центру пажње“ одржана је по први пут 15. јуна 2023. године у организацији Предшколске установе „Плави чуперак“ и Општине Тител, а у сарадњи са Центром за социјални рад из Титела, Домом здравља Тител као и две основне школе, „Исидора Секулић“ из Шајкаша и „Светозар Милетић“ из Титела.

На манифестацији је учествовало преко 250 деце заједно са њиховим породицама из свих општинских места.

Свака установа и институција су представиле спектар својих услуга које су креиране у циљу подршке родитељима и родитељству. Манифестација је организована као једна од активности у оквиру пројекта „Разиграно родитељство“ који је подржан од стране УНИЦЕФа у сарадњи са Владом Републике Србије и партнера уз Подршку ЛЕГО фондације.

У Предшколској установи „Плави чуперак“ знају да је породица примарни и најважнији васпитач деце и да се снаге детета огледају у снагама родитеља. Кроз праксу су уочили да родитељи и стручњаци из области образовања, здравствене и социјалне заштите имају заједнички циљ – квалитетан развој детета и зато су се различите институције повезале како би били подршка и деци и родитељима.

На манифестацији су се могла чути искуства родитеља, деце и васпитача о томе како су и на које све начине градили односе поверења и неговали партнерство током целе године.

Ова манифестација је одржана као симбол свега онога што у установи раде за децу и њихове родитеље на нивоу општине Тител, али и као најава за све будуће активности и услуге које планирају за наредни период истиче Ана Бешењи, стручни сарадник, психолог у Предшколској установи „Плави чуперак“.

Оставите одговор