Сајам запошљавања компаније „Lear“ у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Сајам запошљавања америчке компаније „Lear“ одржаће се у суботу, 28. јула, у скупштинској сали у Тителу, у периоду од 16 до 18 часова. Тада ће грађани Титела моћи да се пријаве за посао оператера у производњи у новосадском погону ове компаније.

Како је један од приоритета Општине Тител смањење незапослености, председник Општине Драган Божић посетио је у уторак 24. јула новосадски погон компаније „Lear“ и разговарао са представницима фирме, али и са радницима у погону. Након ове посете, Општина је одлучила да помогне компанији да организује Сајам запошљавања и пружи шансу својим грађанима да чују о каквом је послу реч и какве услове нуди ова америчка компанија.

Корпорација „Lear“ је водећи глобални произвођач аутомобилских седишта и електричних система и важан добављач великих светских произвођача аутомобила, до чијих погона делови из новосадског погона морају бити испоручени у тачно одређено време. Зато је „Lear“-у изузетно важно да пронађе добре раднике и понуди им добре услове за рад: посао на неодређено време, обезбеђен превоз до посла, могућност напредовања унутар компаније, као и зараде и бонусе у складу са резултатима рада.

У овом тренутку, „Lear“ тражи оператере у производњи који израђују електричне кабловске снопове, па ће зато током Сајма запошљавања Титељани бити упознати детаљније управо са том позицијом, али и са условима за запошљавање, условима рада, те системом плата и бенифиција. Грађани ће на истом месту одмах моћи да предају своја документа и обаве тестирање и разговор за посао.

Са производњом у Новом Саду „Lear“ је започео у априлу 2016, а већ у новембру исте године и у новој производној хали која се, заједно са канцеларијама и складиштима, простире на 29.000 квадратних метара у новосадској Радној зони Север IV. Тренутно запошљавају 3000 радника, махом радника у производњи, машинских техничара, техничара електронике и инжењера.

Оставите одговор