jegricka temerin zabalj vrbas

Седма манифестација Дани Јегричке

Препоручите пријатељима

И ове године, ЈВП „Воде Војводине“ у сарадњи са општинама Темерин, Жабаљ и Врбас, успешно спроводи манифестацију „Дани Јегричке“.

Циљ манифестације је подизање еколошке свести деце предшколског и основношколског узраста и едукација локалног становништва о значају заштите овог заштићеног подручја.

Ова, сада већ традиционална манифестација, окупила је неколико стотина деце која су учествовала у еколошким радионицама, акцији чишћења приобаља Јегричке, такмичила се у рекреативном риболову и другим активностима.

Након успешно спроведеног конкурса ликовних и литерарних радова који је расписан у фебруару месецу ове године, деца су својим ангажовањем дала допринос и указала на важност очувања природе. Тако је протеклог викенда уприличена изложба најбољих ликовних и проглашење најуспешнијих литерарних радова на тему „Парк природе Јегричка“ на неколико локација. ЈВП „Воде Војводине“, и овог пута, обезбедило је награде и признања за најуспешније радове.

Закључно са 6. јуном, када ће се обележити Међународни дан заштите животне средине на Инфо центру Јегричка, биће завршена седма по реду манифестација „Дани Јегричке“.

Заштићено природно добро „Јегричка“, због својих природних вредности и особености, проглашено је парком природе 2005. године, а управљач је ЈВП „Воде Војводине“.

Оставите одговор