Седница Управног одбора Ловачког удружења “Шајкашка”

Препоручите пријатељима

Зеца има, али…

У петак, 10. новембра, одржана је у Ловачком дому у Мошорину седница Управног одбора Ловачког удружења “Шајкашка”. Од шест ловачких друштава која постоје на подручју општине Тител, седници нису присуствовали једино представници Ловачког друштва “Шљука” из Титела.

Седницом је председавао председник управног одбора Марко Тица, расправљало се о актуелним питањима у ловству, а урађена је и анализа постигнутих резултата са почетка ове ловне сезоне 2006/07. Тица се посебно осврнуо на примере недисциплине у лову због чега је и рањен један млад ловац и суспендована је целокупна ловна група у Тителу. Такође, констатован је све већи број шакала у ловишту, као и проблем са границама ловишта према општини Инђија и учешће ловачког подмлатка у лововима.

Према плану Удружења планирана су три изласка у лов на зеца, са могућношћу корекције након утврђивања природног прираштаја. Након првог изласка, анализа је показала да у ловишту Ловачког друштва “Зец” из Гардиноваца 80% одстрељеих зечева чини млада популација, у ловишту ЛД “Зец” из Шајкаша 68%, ЛД “Јаребица” из Лока 58%, ЛД “Фазан” из Мошорина 56% и у ловишту ЛД “Небојша” из Вилова 55%. Анализа још није урађена за ловиште Ловачког друштва “Шљука” из Титела, али по неким проценама зечева има мање него што се очекивало и због тога би Титељани требало да буду веома пажљиви приликом лова на зечеве.

Што се тиче фазана, сви учесници састанка су исказали задовољство бројем и стањем фазанске дивљачи, али и истакли су да је потребно изградити хранилишта, као и редовно доносити храну за прехрану фазана.
Након састанка за све учеснике спремљена је изванредна ловачка вечера.

Текст: М. Жигић

Оставите одговор