dan opstine titel svecana sednica so titel

Свечана седница Скупштине општине Тител одржана на Митровдан

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Свечаном седницом Скупштине општине Тител која је данас, на Митровдан, одржана у Дому културе обележен је Дан Општине Тител.

Седници која је била посвећена великим јубилејима, стогодишњици завршетка Првог светског рата и стогодишњици присаједињења Војводине Србији, присуствовао је велики број гостију из државних, покрајинских и локалних структура.

– Сваког 8. новембра, када је наша општина постала слободна и када је српска Војводина са себе збацила терет освајачких ланаца морамо одати почаст нашим прецима. Морамо се сетити да их је водила жеља да нас, њихове наследнике, а и све наше потомке греје сунце слободе, истакао је Драган Божић, председник општине Тител, на почетку свог обраћања. Подсетио је да је 161 становник општине Тител учествовао као добровољац у Великом рату.

Нагласио је и да је тителска општина имала своје представнике на Великој народној скупштини 25. новембра 1918. године у Новом Саду када је донешена одлука о присаједињењу Србији.

Драган Божић, председник општине Тител говорио је шта је урађено у претходном периоду на подручју општине.

dan opstine titel sportska hala titel

Хор СТШ „Милева Марић” извео је химну Србије,

dan opstine titel svecana sednica so titel hor

а Свечану седницу СО Тител отворила је председница СО Тител, Весна Кнежевић.

dan opstine titel svecana sednica vesna kneyevic

Председница Општинског одбора за обележавање стогодишњице присаједињења Војводине Србији и Стогодишњице завршетка првог Светског рата, Весна Кнежевић је говорила о раду Одбора.

Свечани рецитал припремио је професор Горан Зечевић са ученицима СТШ „Милева Марић“,  а глумци Народног позоришта Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић извели су одломак из представе „Време части и поноса”.

Лазару Чурчићу и Тихомиру Голубовићу, председник општине Тител Драган Божић и председница СО Тител Весна Кнежевић уручили су Повељу, односно Диплому са новчаном наградом. Пригодним речима захвалио се Лазар Чурчић.

У холу Дома културе биле су изложене слике урађене на Ликовној колонији у Мошорину као и изложба фотографија Српско споменично наслеђе у Тунису.

Оставите одговор