svecani-prijem-prvaka-opstina-zabalj

Свечани пријем првака

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Свечани пријеми за ученике првих разреда одржани су у сва четири места општине Жабаљ. Уписано је укупно 303 првака у Жабљу, Чуругу, Ђурђеву и Госпођинцима. За њих је организована и представа поводом добродошлице, а локална самоуправа је, као и претходних година, за сваког обезбедила бесплатан комплет уџбеника.
Председник Општине Жабаљ Урош Радановић истакао је да почетак школовања представља посебан тренутак како за децу, тако и за њихове родитеље.

“Ово је време када се развијају основне вештине и навике које ће деци користити током целог школовања, зато се трудимо да им тај важан почетак остане у лепом сећању. Почетак школовања је период кад се сади семе знања и кроз подршку родитеља, посвећеност учитеља и ентузијазам ђака, то постаје незаборавно искуство које ће обликовати будућност младих генерација”, подвукао је Радановић.

Како кажу у Општини Жабаљ, вишегодишња набавка бесплатних уџбеника за прваке само је један од видова подршке усмерене ка образовању. У зависности од приоритета, сваке године се улаже и у реконструкције школских објеката, што је планирано и у текућој години.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор