Svetski-Dan-Crvenog-krsta-2024-Crveni-krst-Titel

Светски Дан добровољних давалаца крви обележен у просторијама СО Тител

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Руководство и волонтери Црвеног крста Тител, као и добровољни даваоци крви који су крв дали јубиларних тридесет пет, педесет и седамдесет пет пута, обележили су Светски Дан добровољних давалаца крви, 14. јуна 2024. године. Свечаност је одржана у сали СО Тител, а награде је уручили Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител и Драган Божић, председник општине Тител.

Marija Kalmar Crveni krst Titel

Марија Олах Калмар је у емотивном говору тражила речи помоћу којих би адекватно изразила своју захвалност и дивљење људима који су вишеструким давањем крви, давањем дела себе, спасили многе људске животе. Пожелела је свима добро здравље и сву срећу коју су заслужили. Захвалила се општинском руководству, на челу са председником Драганом Божићем, за дугогодишњу успешну сарадњу, разумевање и помоћ коју су свесрдно давали у тренуцима када је то требало. Истакла је и велику улогу сарадника, волонтера и пријатеља Црвеног крста и Титела. Указала је на потешкоће са трајном несташицом крви и скромним могућностима наше мале средине да то реши. Ипак, апеловала је на сваког човека који је у могућности да да крв и помогне другим људима, а посебна очекивања има од младих људи.

Dragan Bozic Crveni krst Titel

Председник општине, Драган Божић, у свом обраћању се захвалио Црвеном крсту Тител, а посебно добровољним даваоцима као посебној врсти људи које изузетно цени. Обећао је реализацију недавно обећане помоћи за редован рад Црвеног крста, а посебно за оспособљавање волонтера и набавку опреме за такмичења. Сетио се свога првог давања крви у средњој школи када је међу младима владао такмичарски дух и понос на хумани чин који су учинили.

Дејан Гајић, нови директор НБ „Стојан Трумић“, јубиларце је наградио књигом „Биографски речник Шајкашке“, аутора Бошка Брзића, издање библиотеке.

Признања за тридесет пет давања крви додељена су Војиславу Кнежевићу, Младену Јовановићу, Драгану Зубићу, Далибору Јовановићу, Мари Тривуновић, Саши Рудану, Жељку Новаковићу, Милени Крунић, Ђурђу Тривуновићу, Горану Чорто, Ђоки Бабићу, Јовану Маринкову, Тодору Мијатову, Анки Дакић, Милошу Ђурићу и Миломиру Стевановићу.

Признања за педесет добровољних давања крви, добили су: Драган Пешић, Душко Кнежевић, Горан Мрачајац, Божица Милановић и Јосиф Лакатош.

Дарко Вика и Драган Ивковић, до сада су крв дали седамдесет пет пута.

По завршетку свечаног дела, уследило је дружење у хотелу „Тиса“, уз пиће и храну.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор