konj-herceg-sajkas

Терапијском коњу који помаже деци са инвалидитетом потребна помоћ

Препоручите пријатељима

ШАЈКАШ: Терапијски коњ Херцег, који већ готово десет година помаже деци са инвалидитетом у Удружењу „Вера, љубав, нада“ из Шајкаша, разболео се и потребна му је помоћ како би наставио да помаже младима.

Овај коњ помаже деци свих узраста која имају било коју врсту инвалидитета да направе прве кораке.

Погрешно лечење довело је до болести овог коња, а како тврде из коњичког клуба Филипус, уколико преброди овај здравствени проблем, Херцег би још десетак година могао да усрећује децу којој је преко потребан“.

За интервенцију и лекове који би могли довести до оздрављења коња потребно је између 1.200 и 1.400 евра, а из Удружења апелују да је свака врста помоћи добро дошла.

Председник Удружења, Миодраг Миша Близанац истиче да је Херцег изузетно битан за ојачавање мускулатуре код деце.

„Херцег је наш главни терапијски коњ. Погрешним лечењем направљен је пропуст и сада коњ мора да буде подвргнут једној болној интервенцији. С обзиром на то да „Зоохигијена“ не збрињава коње, морали смо приватно да зовемо ветеринара који би покушао да то санира“, каже Близанац.

Он додаје и да свака акција коју раде јесте неко освешћивање људи о томе колико хуманост битна особина.

„Коњ је код нас доста занемарена животиња, а Херцег помаже деци ометеној у развоју да направе своје прве кораке. Од изузетне је важности за нас у клубу, као и за децу којој је помогао и која га воле. Он је толико сензитиван и моторички припремљен за односе са децом, да и она деца која су најтежа искључиво на њему почињу“, закључује председник Удружења.

Уколико желите да помогнете, то можете учинити уплатом на жиро рачун Поштанске штедионице:

200-3295710101981-43.

Прималац: ПОЉОПРИВРЕДНО СОЦИЈАЛНА ЗАДРУГА ФИЛИПУС ШАЈКАШ

Извор: 021.rs

Оставите одговор