Dusko-Ikonov-izlozba-fotografija

Титељанин Душко Иконов излаже фотографије у Новом Саду

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: У суботу, 10. јула у просторијама Друштва књижевника Војводине у Новом Саду отворена је дипломска изложба фотографија полазника шестомесечног курса дигиталне фотографије.

Курс је организовала АРС академија чији је директор мр Жељко Савић, који је уједно и главни и одговорни уредник ТВ АРС МЕДИЈA.

Говорећи о фотографијама и њиховим ауторима, мр Жељко Савић нагласио је да су полазници 6-месечног курса дигиталне фотографије људи различитих година, образовања и сензибилитета, а неки од њих већ су своја стечена знања почели примењивати у разним областима. Фотографије су снимљене на разним локацијама што је лако уочити на понуђеној поставци изложбе. Веома брзо посматрач може да уочи мотиве Новог Сада, Беочина, Сремских Карловаца, Врдничке куле… У поставци су доминантне фотографије у боји, али има и неколико црно-белих, а све оне дочаравају различите атмосфере. Изложба је круна рада и стеченог знања у току 6-месечног курса и доказ да су полазници оспособљени за послове фото-репортера, а неки од њих наћи ће се и на сцени као успешни аутори уметничке фотографије.

Међу најуспешнијим излагачима нашао се и један Титељанин, Душко Иконов, момак који је на нашу молбу да нешто каже о себи и одлуци да почне да се бави фотографијом, скромно изјавио да он не воли и не уме да говори о себи.

У почетку нам је само рекао да је веома задовољан изложбом и одзивом публике која је дупке напунила невелике просторије Друштва књижевника Војводине. Ипак, на наше инсистирање, рекао је да се фотографијом почео бавити пре десетак година из чисте љубави и радозналости. Каже да је имао среће да сними неколико фотографија- пејзажа са територије општине Тител које су се допале људима, што је довело до тога да су завршиле на разним изложбама. То га је охрабрило да даље истражује самостално и тражи неки свој фотографски израз.

Dusko-Ikonov-izlozba-fotografija-08

До сада је најчешће радио пејзаже, али каже да има намеру да се посвети и изради портрета чим буде у прилици да набави нешто квалитетнију опрему. То се нада да ће остварити у што краћем року, па вредно ради на бензинској пумпи, а додатна средства зарађује продајући фотографије на платну. Верујемо да ће значајну улогу у остварењу тога циља имати и његов отац, Светозар који му је велика подршка, па је за очекивати да и понека пензије буде уплаћена за квалитетну опрему.

Dusko-Ikonov-izlozba-fotografija-04

Душку је у плану даљње усавршавање фотографског умећа што би довело до тога да му фотографија једнога дана буде посао од којег ће живети.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор