preduzetnistvo poljoprivreda sts mileva maric titel

У средњој школи у Тителу одржана трибина – Предузетништво у пољопривреди

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У четвртак, 16. марта 2017, у СТШ „Милева Марић“ у Тителу је одржана трибина на тему предузетништва у пољопривреди. На трибини су говорили проф. Александар Давидов и проф. Милан Делић из Пољопривредне станице Нови Сад.

Трибина је била намењена ученицима завршних и матурских одељења наше школе, али и грађанима Титела. Присутни ученици, представници задруга, локалне самоуправе, али и индивидуални произвођачи су могли да чују информације о могућностима које постоје за покретање сопственог бизниса у пољопривреди, идеје успешних, али и информације везане за субвенције и стимулансе у које се за предузетништво у пољоприведи. Присутни стручњаци представили су идеје везане за производњу жалфије, малина, лешника, пластеничких производа и поступак аплицирања за опремање пољопривредних газдинстава неопходном механизацијом.

Трибина је организована у оквиру пројекта посвећеног предузетништву, каријерном вођењу и практичном раду ученика на тему организовања скупова. Организатор СТШ „Милева Марић“ и наставници Марија Максимовић, Драгица Трнинић, Лела Јовановић, Зорица Пешти и Владимир Николин ће наставити са активностима у циљу буђења предузетничког духа међу младима у средњој школи у Тителу.

Стручно веће наставника економске групе предмета

Оставите одговор