os titel krv zivot znaci crveni krst titel

Ученици ОШ Светозар Милетић Тител учествовали на конкурсу – Крв живот значи

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Ове године, као и годинама уназад, ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, учествовали су у реализацији ликовног и литерарног конкурса Црвеног крста Србије под називом „Крв живот значи“.
Конкурс су заједно са ученицима реализовали наставници ликовне културе и српског језика, Стево Диклић и Јасмина Пешић Петаков.
Тема конкурса била је промоција добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви, а жири на нивоу општинске организације Црвеног крста Тител прегледао је приспеле ликовне и литерарне радове и донео одлуку о победницима.
У категорији ликовних радова, прво место деле ученице Валерија Врањо и Лидија Секулић, друго место припало је Марији Топаловић, а треће место освојила је Анастасија Бурка. Девојчице чији су радови оцењени као најбољи, ученице су VI4 одељења из Лока.
Викторији Секереш, ученици VI2 одељења из Титела, жири је доделио похвалу.
Ученице из Лока биле су успешне и у категорији литерарних радова, те је Валерија Врањо за песмицу „Крв живот значи” освојила прво место, а Анастасија Бурка треће место. Песмици, коју је написала Владислава Станимировић, ученица V4 одељења из Гардиноваца, припало је друго место.
Сви награђени радови биће прослеђени на републичко такмичење. Прва награда за победника на нивоу републике је десетодневни боравак у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима у Црној Гори.
Ранијих година, ученици ОШ „Светозар Милетић“, као вишеструки освајачи поменуте награде, били су у прилици да уживају у лепотама лета на мору.

Извор: opstinatitel.rs

Оставите одговор