sts-mileva-maric-sajam-obrazovanja-novi-sad

Ученици завршних одељења СТШ Милева Марић из Титела посетили Сајам образовања у Новом Саду

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: У среду, 4. марта 2020. године, ученици завршних одељења СТШ „Милева Марић“ из Титела, заједно са члановима школског Тима за каријерно вођење, психологом школе, Бориславком Мајкић и наставником Александром Делчевим, посетили су Сајам образовања „Путокази“ у Новом Саду.
Ученици су на сајму имали прилику да се упознају са понудом великог броја државних и приватних високих школа и факултета. На сајму су се представили и представници високошколских установа из иностранства, пре свега Чешке и Словеније. Кроз разговор са представницима високих школа и факултета ученици су добили потребне информације о смеровима, условима уписа и студирању.
Истовремено са Сајмом образовања организовани су и Сајам књига и Изложба уметности „Art Expo“.
Након посете сајму „Путокази“, ученици су посетили Студентски град Универзитета у Новом Саду. Ученици су обишли места на којима се налазе високе школе и факултети, студентски домови и кантине и том приликом су осетили атмосферу будућег студирања. Сваки ученик је имао прилику да посети факултет који намерава да студира, а посебно су се као домаћини истакли представници Високе пословне школе и Економски факултет, који су са ученицима обишли зграду факултета и објаснили све битно везано за студирање на овим високошколским установама.

Оставите одговор