prijatelji titela dan osoba sa invaliditetom

Удружење Пријатељи Титела обележило Међународни дан особа са инвалидитетом

Препоручите пријатељима

prijatelji titela dan osoba sa invaliditetom

ТИТЕЛ: У среду, 3. децембра 2014. године, у Свечаној сали Општинске управе Тител, са почетком у 12,00 часова, „Пријатељи Титела“ удружење за церебралну и дечију парализу из Титела обележило је Међународни дан особа са инвалидитетом.

Тим поводом, одржана је Годишња скупштина Удружења, а након тога, уследила је Изборна скупштина Удружења за наредни четворогодишњи мандат, с обзиром да је Удружење уписано у регистар Агенције за привредне регистре 3. децембра 2010. године.

На предлог чланова Управног одбора изгласано је поверење досадашњем руководству Удружења, тако да је за председника Удружења поново изабран Ђорђе Очај, а за секретара Надежда Влашки.

У проширени састав Управног одбора Удружења изабрани су: Ђорђе Очај, Мирјана Глигорић, Мирослава Јанковић, Викторија Цегловић, Паво Мајданџић и Спасоје Ђукић.

У проширени састав Надзорни одбор Удружења изабрани су: Марија Попан, Звонимир Губрински и Јасмина Дикић, као и мајка Павлов Жарка са још три заменика.

Радно тело Скупштине чини 15 чланова Удружења или њихових заступника, због немогућности кретања.

На Скупштини је донета и Одлука о оснивању секције за спортско-рекреативне активности, са свакодневним боравком чланова у оквиру клуба. Такође, Удружење је добило заменика председника и руководиоца секције, Мајданџић Пава.

Уз пригодно послужење и дискусију, свечани скуп је завршен у 14,30 часова.

prijatelji titela udruzenje

За превоз делегата из Мошорина и Шајкаша, општина Тител уступила је возило са возачем.

Пре почетка Скупштине, представнике Удружења, родитеље Глигорић Милана и Павлов Жарка, као и члана Ђукић Спасоја и председника Удружења, Очај Ђорђа, примили су вршилац дужности начелника Општинске управе општине Тител, Надежда Стојановић и секретар Скупштине општине Тител, Олгица Грилец-Тот. У краћем разговору, представници Удружења изнели су своје проблеме и досадашње активности, те су се договорили о даљој сарадњи у вези са пружањем подршке и материјалне помоћи Удружењу за све видове активности.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. На територији општине Тител живи 14 % ове популације, односно 2240 особа, од укупног броја становника.

Извор: opstinatitel.rs

Оставите одговор