druzenje-udruzenja-penzionera-izvor-lok

Весело дружење пензионера у Локу

Препоручите пријатељима

ЛОК: Удружење пензионера „Извор“ из Лока организовало је годишњу забаву и дружење пензионера у просторијама ловачког друштва „Јаребица“.

Весело дружење уз вечеру и игранку, окупило је пензионере из ширег окружења, па су се заједно на истом „задатку“ нашли пензионери из Лока, Мошорина, Вилова, Шајкаша, Гардиноваца, Крчедина, Ђурђева и Ковиља. Чланови Удружења пензионера „Извор“, на челу са председницом Маријом Јованковић, били су више него добри домаћини, тако да се ниједан гост није осећао запостављен, како приликом љубазног дочека, тако и у погледу брзог испуњења жеља у виду хране и пића. За музику из „онога“ времена, али и новије хитове, побринуо се оркестар „Мерак“ из Новог Сада, са вокалним солистом Душицом Вукмиривић, која је уједно и шеф оркестра. Задивљујућа је била енергија коју су показали пензионери, на томе би им могли позавидети и млади. Уз прве звуке музике руке су полетеле у вис, а они мало агилнији, или храбрији, показали су своја играчка умећа. Убрзо је број играча надмашио број „махача“, па је подијум за игру био испуњен до последњег места. При томе је било видљиво да нико није оперисан од савремених технологија „паметних“ телефона с којима су забележени тренуци дружења. Поздрављајући колеге, Марија Јованковић им се захвалила на одазиву, а није пропустила да истакне ни улогу председника општине Тител, господина Драгана Божића, за којег је рекла да је према Удружењу пензионера из Лока показивао разумевање у сваком смислу. Захвалила се и председници Месне заједнице, а затим је затражила минут ћутања за недавно преминулу чланицу Удружења. Присутнима су се с кратким говорима обратили и представници пензионера из Титела и Шајкаша.

Од госпође Јованковић сазнали смо да Удружење пензионера „Извор“ има око шездесет чланова, да су активни у погледу дружења и излета , те да су и ове године обишли нека места у Војводини, као што су Вршац, Сремска Митровица, Сремски Карловци, Ковачица… За чланове су повољно набављена дрва и угаљ, а урађене су и неке друге ситнице које, како је рекла, није сад вредно помињати.

За ово весело дружење не може да се каже да је ситница коју није вредно помињати – напротив!

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор