Sednica-Udruženja-invalida-rada-MO-Knicanin-mart-2024

Весело у Книћанину

Препоручите пријатељима

КНИЋАНИН: У суботу, 30. априла, у препуној сали ловачког дома, одржана је годишња седница на којој је Драган Петровић, председник Удружења инвалида рада МО Книћанин, поднео извештај о раду организације у 2023. години.

Пре читања исцрпног извештаја популарни Прошке, како га мештани зову, захвалио се бројним сарадницима и гостима из Книћанина, Зрењанина, Перлеза и Титела. Посебно велики аплауз добили су Стеван Радишић, потпредседник Савеза инвалида рада Војводине и председник инвалида рада општине Зрењанин, и Томислав Бокан, председник Народног покрета Динара- Дрина- Дунав, осведочени пријатељ Книћанина и Книћанинског Удружења инвалида рада.

Господин Петровић је позвао присутне да минутом ћутања одају почаст члановима Удружења који су преминули у току 2023. године, а затим је у детаљном извештају побројао многе активности које је Основна организација Книћанин реализовала у протеклој години.

Пратећи пажљиво потребе, жеље и финансијске (не)могућности својих чланова, Удружење је провело набавке животних намирница и упознавало чланство са повољностима око набавке истих. Подељени су божићни поклони деци и унуцима чланова, али су организована и дружења у марту и децембру. Излети и једнодневне екскурзије у град Шид и родну кућу Саве Шумановића, посету манастиру Привина глава и Сремском фронту, обављени су у марту. У јулу су обиђени фрушкогорски манастири и обављена посета Сремским Карловцима. За ове екскурзије и помоћ у животним намирницама и божићним поклонима председник Петровић се захвалио Томиславу Бокану. У октобру су обишли Сребрно језеро и манастире Нимник и Тумане, због чега дугују захвалност Стевану Радишићу.

Осим свега наведеног значајна је и чињеница да је двадесетак чланова у току 2023. године користило услуге бање Врујице.

Стеван Радишић захвалио је Драгану Петровићу на детаљном извештају напоменувши да ту нема што да дода. У плану су и неке нове активности базиране на дружењу инвалида, али и планови на културним активностима, посетама позоришту и слично, обнављању сарадње са Сијаринском бањом, осигурањем чланова друштва… Господин Радишић обећао је да ће покушати од аутопревозничких фирми да обезбеди повластице у превозу за чланове из Книћанина како би лакше обављали своје послове у Зрењанину и другде.

Книћанин је, по броју чланова и оствареним активностима, веома успешан део Општинске организације инвалида рада Зрењанина, а Томислав Бокан као истакнути донатор и пријатељ Удружења, добио је Повељу Савеза инвалида рада Војводине, општинске организације Зрењанина и уметничку слику која је урађена на некој од ликовних колонија у организацији њихове ликовне секције. Бокан се захвалио нагласивши да је то признање нешто што му много значи и што ће памтити за живота.

Након официјелног дела следила је вечера и весеље уз музику. Млади би могли много да науче како се старији радују, друже и славе живот. Енергија с којом то раде тешко је спојива са њиховим годинама и физичким стањем.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор