Vidovdanski-koncert-Svetosavski-dom-Dečiji-crkveni-hor-Titel

Видовдански концерт у Светосавском дому

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Да је Видовдан дан када се све види, уверили су се бројни посетиоци – љубитељи духовне музике, који су до последњег места попунили салу Светосавског дома, да би уживали у традиционалном Видовданском концерту Дечијег црквеног хора при Храму Успенија Пресвете Богородице у Тителу.

Они су видели и чули групу деце у белој опреми, која су вођена знањем и љубављу Данијеле Ковач, диригента хора, извели двадесетак песама. У свечаној и духовној атмосфери низале су се песме: Молитва Оче наш, Тебје појем, Маријо славна, Брује тихо звучна звона, Знаш ли ко те љуби силно, Ми смо деца неба, Крст је сила…

Данијела Ковач, васпитачица у ПУ „Плави чуперак“ у Тителу, није желела да сву славу и успех припише себи, већ је изразила захвалност деци и њиховим родитељима, а истакла је и заслуге свештеника Милоша Јевросимова који је био иницијатор формирања Дечијег црквеног хора при Храму Успенија Пресвете Богородице. Сарадник у подстицању деце за приступање хору био је вероучитељ Жељан Субић, а у стручном музичком делу у почетку јој је помогао Томислав Братић, универзитетски професор, музички писац, композитор, издавач књига… Данијела је завршила и средњу музичку школу и имала довољно знања, али јој је богато радно и животно искуство професора Братића било од помоћи. Хор је оформљен у марту 2021. године, а састав хора до данас је исти, тј. ниједно дете није одустало од учешћа, али, нажалост, није било ни нових имена. Хор је, каже Данијела, отворен за пријем нових чланова. Циљ хора није само певање него и љубав према цркви и Богу. Пробе се одржавају 1-2 пута недељно, зависно од школских обавеза. Концерте одржавају два пута годишње. То су концерти за Божић и Видовдан. Репертоар је прилагођен празнику, али неке песме се изводе и према жељи деце.

Осим захвалности свима који су јој помогли у раду са хором, Данијела је изразила очекивања да хор потраје још много година и да буде обогаћен новим члановима.

Оставите одговор