posumljavanje jegricka sirig

Воде Војводине пошумљавају обале Јегричке

Препоручите пријатељима
posumljavanje jegricka sirig
Фото: Воде Војводине

СИРИГ: До краја ове недеље биће пошумљено пет километара леве и пет километара десне обале водотока реке Јегричка на подручју места Сириг, у Општини Темерин, саопштило је данас Јавно водопривредно предузеће Воде Војводине.

У акцији пошумљавања, поред радника Вода Војводине, учествују и планинари и чланови ловачког удружења из Сирига а на обале Јегричке биће засађене аутохтоне врсте дрвећа, пољски јасен и бела врба.
Како се наводи, на том локалитету стварали су се “водени чепови” који су смањивали проток воде, због чега су Воде Војводине пре две године отпочеле реализацију 235.000 евра вредног пројекта “Еколошко управљање водама у равничарским пределима”, а у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија-Мађарска.

Суштина пројекта је измуљавање нешто више од шест километара реке Јегричке на територији Сирига, пише у саопштењу.

Додаје се да пошумљавање представља наставак наведених радова и наводи да ће се на тај начин створити одличан заштитни појас, који ће умањити загађење које долази са околног пољопривредног земљишта.

“Тај пошумљени појас ће истовремено бити и склониште за ловну дивљач и остале животињске врсте из Парка природе Јегричка”, саопштиле су Воде Војводине.

Оставите одговор