Zavrni-rukave-Titel

Заврни Рукаве у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Мали и велики тителски другари су засукали рукаве у суботу 22. априла 2023. године и очистили део Главне улице у Тителу у оквиру десете акције Заврни рукаве.

Била је то једна од 160 локација у Србији на којој се чистило. У жељи да их следећи пут буде још више захваљују се: Гордани, Браниславу, Борису, Милани, Ивану, Миодрагу, а највише деци: Урошу, Бошку, Сандри, Јовани, Љубици, Јовану, Давиду, Леони, Матеји, Нађи и Вили.

Заврни Рукаве је национална кампања чишћења Србије која се одржава неколико пута годишње. Циљ је да се што више организација, група грађана и индивидуалаца окупи да за један дан, на више места по целој Србији, чисте у исто време. По узору на Lets do it Estonia 2008, када је цела Естонија за један дан очистила целу земљу, као Let’s Clean Slovenia 2012 када је 250.000 Словенаца (односно 13% популације) изашло и очистило Словенију од дивљих депонија.

Заврни Рукаве не тежи чишћењу целе Србије од смећа јер то није могуће, али тежи омасовљењу свести са великим проблемом нерегулисаних депонија и смећа у природи који имамо, као и мобилизацију грађана која показује једну критичну масу жељну институционалних промена.

Оставите одговор