Likovna-kolonija-Pokraj-Tise-radovi-2024

И старо и младо сликало је радо

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У недељу 26. маја, Ликовна секција АКУД-а „Јован Поповић“ Тител организовала је ликовну колонију „Покрај Тисе 2024“.

Колонија под тим називом одржава се већ дужи низ година, али назив колоније не обавезује организаторе ни учеснике да сликају на отвореном, већ се понашају у складу са временским приликама и другим разлозима. Такав случај био је и овога пута, па је деветоро одраслих и једанаесторо деце своја дела стварало у просторијама АКУД-а.

Тема и техника рада били су по слободном избору и афинитетима стваралаца, али је приметно да је већински избор технике био акрилне боје на платну, а по један рад био је уље на платну и пирографија на дасци.

У разговору са Невеном Тасић, координатором овогодишње колоније, сазнали смо да је веома задовољна квалитетом радова, разноликошћу тема, атмосфером и толеранцијом међу одраслим ствараоцима и децом. За одзив сматра да би могао да буде и бољи, али сви они који су позвани, а нису дошли, имали су оправдане приватне разлоге и обећање да ће доћи другом приликом. Најмлађи учесник имао је осам година, ако не рачунамо дете од годину и по, које је такође урадило своју „уметнину“ и уз подршку родитеља отишло кући. Невена истиче да ликовној секцији недостају ученици средње школе, па жели да замоли професоре да подстакну ученике на ту врсту дружења и стваралачког рада.

У току лета у плану је још једна колонија за коју се нада да ће бити са већим бројем учесника, а биће одржана на обали Тисе, те ће у потпуности бити у складу са својим називом.

Сви уметници – учесници колоније, као и сви који су је припремили, добили су укусно дизајниране Захвалнице за сећање на једно лепо дружење и као подстицај за будуће сусрете.

Ликовни ствараоци су били: Паја Тополски, Иванка Јерков, Ђорђе Шаркић, Мара Топић, Мирослав Крунић, Милица Поповић, Невена Тасић, Љубица Ранисављев и Стево Диклић.

Деца ствараоци, чланови Ликовне секције АКУД-а „Јован Поповић“: Ања, Александра, Дарија, Милица П, Милица Ј, Зоран, Андријана, Леона, Милина, Лена и Стефан.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор