Изборна скупштина АКУД-а Локвањ

Препоручите пријатељима

Крајем септембра у Дому културе у Локу одржана је изборна Скупштина АКУД-а “Локвањ”. Након подношења извештаја изабрано је руководство. За председника је поново изабран Слободан Марковић, а и досадашњим осталим члановима Управног одбора указано је поверење.

Марковић је нагласио да очекује да Друштво и даље успешно ради, да напредује, иако је Лок мало село, а да је једини проблем који се јавља управо материјалне природе. .
Путовања, наступи, дочек гостију, бројне манифестације, као и набавка ношњи су само део активности које су успешно реализоване у протеклом периоду, стоји у извештају о раду Друштва. Након финансијског извештаја чланови Скупштине су могли да постављају бројна питања Председништву о досадашњем раду и плановима.

Гостовање у Сремским Карловцима

На традиционалној манифестацији „Грожђенбал“ која се одржава у Сремским Карловцима, 30. септембра, гостовали су чланови АКУД-а “Локвањ” из Лока. Осим њих наступили су и КУД “Марковић” из Новог Сада, КУД “Бранково коло” из Сремских Карловаца и КУД “Младост” из Чортановаца”.

После успешног наступа деца лочког АКУД-а, остала су на концерту Хариса Џиновића, што је и био централни догађај манифестације.

Текст: Јелена Димић

Оставите одговор