kolo-vodi-vasa-akud-djeram-lok

Још један успешан наступ АКУД-а Ђерам из Лока

Препоручите пријатељима

БУДИСАВA: У суботу, 2. новембра, чланови АКУД-а „Ђерам“ из Лока учествовали су на Првом фестивалу фолклора „Коло води Васа“, који је одржан у фискултурној сали ОШ „Иво Андрић“ у Будисави.

Домаћин и организатор овог фестивала био је АКУД „Васино коло“ из Ковиља, а на фестивал се одазвало десет АКУД-а из Србије и један из Хрватске. Укупно је у програму учествовало стотињак играча из Лока, Ковиља, Београда, Каћа, Суботице, Пирота, Лесковца… а сви су били поздрављени дугим аплаузом публике која је испунила салу до последњег места.

kolo-vodi-vasa-akud-djeram-lok

Чланови АКУД-а из Лока наступили су са две играчке и једном певачком групом. Млађа играчка група успешно је извела Чочек и Чачак, старија група извела је сплет игара из Бачке, док су чланови певачке групе отпевали сплет песама из Војводине.

kolo-vodi-vasa-akud-djeram-lok

Овим наступом АКУД „Ђерам“ је успешно привео крају пословну годину у току које су имали 17 наступа, међу којима посебно истичу наступ на „Змајевим дечјим играма“ и „Опленачкој берби“, а поносни су и на то што ће њихово име бити забележено међу учесницима Првог фестивала „Коло води Васа“, за којег се надају да ће заживети и наставити трајање још дуго година.

Стево Диклић

Оставите одговор