izlozba-petar-bojovic-zivot-i-pobede-mosorin

Мошоринци приредили изложбу Војводи Петру Бојовићу

Препоручите пријатељима

МОШОРИН: Културни центар „Вожд” из Мошорина приредио је изложбу Војвода Петар Бојовић „Живот и победе“, а поводом 101-е годишњице ослобођења у I светском рату.

Отварању изложбе, у суботу 2. новембра, у просторијама Културног центра присуствовао је велики број посетилаца.

Секретар Удружења „Вожд Ђорђе Стратимировић“, Јован Петровић, апсолвент историје, говорио је о политичким приликама које су претходиле Првом светском рату. У свом излагању акценат је ставио на подвиге Војводе Петра Бојовића и српске војске током рата.

Програмски уредник Културног центра, Бранка Несторовић, подсетила је на биографију Петра Бојовића, говорила о његовим коренима и личним размишљањима. Подсетила је шта су о овој великој личности српске историје говорили Арчибалд Рајс, Никола Пашић, Живојин Мишић… Бранка Несторовић је посебну захвалност упутила Мићи Крунићу и Лазару Несторовићу који су поставили изложбу.

Присутним су се обратили председник Општине Тител, Драган Божић, као и праунук вожда Ђорђа Стратимировића, Иван Стратимировић.

Након отварања изложбе, заинтетесовани су могли да погледају документарни филм „Српски добровољци великог рата“ који је дело Удружења ратних добровољаца 1912-1918 „Обилић“ из Новог Сада.

Оставите одговор