rekonstrukcija-dogradnja-objekta-plavi-cuperak-sajkas

Обнова објекта предшколске установе Плави чуперак у Шајкашу

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: Покрајинска влада донела је на данашњој седници решење о финансирању прве фазе реконструкције и доградње објекта Предшколске установе „Плави чуперак“ у Шајкашу, у општини Тител, у вредности од 55 милиона динара.

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је решење о финансирању тог пројекта председнику Општине Тител Драгану Божићу.

„Ово је важна вест за целу општину Тител, јер смо започели један велики посао. Желимо да сва деца, не само из Шајкаша већ и из Лока, Вилова и Гардиноваца имају квалитетне и безбедне услове за боравак у предшколским установама“, изјавио је Мировић и додао да радови на овом објекту почињу у наредна два месеца.

Према његовим речима, радови на изградњи и обнови објеката предшколских установа изводе се и у Пећинцима и Сефкерину у општини Опово.

„Покрајинска влада на овај начин показује бригу о најмлађима сагледавајући њихове потребе и стављајући их у први план. Истовремено показујемо да нам је један од приоритета улагање у мање развијене општине“, рекао је Мировић.

Председник Општине Тител Драган Божић навео је да ће овом инвестицијом бити решен вишегодишњи проблем у тој општини.

„Тренутно на упис чека 120 деце, а нови објекат имаће капацитет од 300 места, колико нам је и неопходно. Ово је уједно и предуслов за опстанак породица у својим местима“, изјавио је Божић.

Извор: vojvodina.gov.rs

Оставите одговор