titel opstina titel

Вежба Систем 2021

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Општина Тител једна је од 26 општина и 24 града који ће у петак 5. новембра 2021. године учествовати на вежби „Систем 2021“ у оквиру које ће се у Тителу симулирати извлачење воде из стамбених објеката, која се појавила услед обилних падавина, док ће се у Мошорину симулирати сценарио изливања Тисе у случају раста њеног нивоа изнад максимума.

У Тителу ће ватрогасна јединица у сарадњи са људством и механизацијом ЈКП „Комуналац“ извлачити воду која се као последица обилних падавина појавила у кућама, стамбеним просторијама и подрумима, док ће се на стадиону у Мошорину симулирати евакуација становништва из поплављених делова насеља и њихово збрињавање у центру за прихват.

Ова два сценарија имају задатак да провере способност јединица локалне самоуправе и свих субјеката од посебног значаја који ће учествовати у вежби (ПС Тител, Ватрогасна јединица Тител, ЈКП „Комуналац“, УЗП „Тителски брег“, Дом здравља Тител, Црвени крст Тител и други), која се у нашој земљи у оваквој организацији и обиму организује први пут.

Командант Штаба за ванредне ситуације, председник општине Тител Драган Божић и руководилац вежбе, заменик председника општине Тител Богољуб Марковић истичу да ће овом вежбом сви субјекти од посебног значаја у општини Тител показати спремност, организованост и стручност да у најгорем могућем сценарију и ситуацији сачувају безбедност и имовину свих грађана општине Тител.

Извор: opstinatitel.rs

Оставите одговор