pokretni-mamograf-zabalj

Покретни мамограф постављен у Жабљу

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Покретни мамограф је постављен у Жабљу у дворишту Дома здравља понедељком послеподне, а осталим радним данима преподне. Заказивање се обавља на број телефона 021/831-054, локал 102.
Снимање траје док има заинтересованих жена из целе општине Жабаљ, а мамографија је намењена женама старијим од 40 година. Снимање је бесплатно, није потребна здравствена књижица, једино лична карта или неки други лични документ.
За преглед је потребно да прође две године од последње мамографије, јер се ради неизменично са ултразвуком дојке. Преглед могу да обаве и жене које имају карцином неког другог дела тела или органа, као и жене које су прележале карцином дојке и од лечења је прошло више од пет година.
Покрајинска влада је покренула пројекат, како би се женама у сеоским срединама омогућила бесплатна мамографија, а за ово снимање им не требају упут и књижица.
Пројекат финансира Покрајинска влада, а реализује Клинички центар Војводине, док његову успешност прате Институт за јавно здравље Војводине и Институт за онкологију Сремска Каменица. Пројекат обухвата прегледе жена руралних средина у општинама где не постоји мамограф.
Извор: zabalj.rs

Оставите одговор