crveni krst titel

Поплављеним подручјима упућено 96 тона помоћи

Препоручите пријатељима

ТЕМЕРИН: Од 17. маја до 1. јуна Црвени крст Темерина је становницима у поплављеним подручјима испоручио 96 тона хуманитарне помоћи у вредности од 10 милиона динара.

У ову акцију укључили су се грађани, привредна друштва, предузетници, месне заједнице, школе, невладине и спортске организације. У прикупљању, сортирарању, складиштењу и отпремању прикупљене помоћи радило је 70 волонтера на шест пунктова.

Хуманитарна помоћ је испоручена угроженом становништву Смедеревске Паланке, Пећинаца, Свилајнца, Параћина, Чачка, Уба и Добоја.

Донације су достављене локалним организацијама Црвеног крста. У име грађана општине Темерин, председник општине Андраш Густоњ предао је 20 тона хуманитарне помоћи председнику Скупштине града Добоја, Есмину Махмутовићу.

Црвени крст Темерина је остварио сарадњу са колегама из општине Мали Иђош, који су донирали тону хуманитарне помоћи која се састојала у води, храни и средствима за хигијену.

Све ове акције Црвени крст је остварио у координацији са Штабом за варедне ситуације општине Темерин, Црвеним крстом Војводине, Црвеним крстом Србије и Црвеним крстом Републике Српске.

Прикупљање хуманитарне помоћи се наставља на шест пунктова, а планира се упућивање најпотребније робе становницима угрожених подручја од поплава у Републици Хрватској, општинама Шид и Крупањ.

Оставите одговор