Povratak zaboravljenog mirisa Slavko Ćelap

Повратак заборављеног мириса

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: За Великогоспојинске свечаности у Тителу је представљена друга књига „Заборављеног мириса“, односно, наставак романа аутора Славка Ћелапа.

Двадесет година после објављивања прве књиге романа „Заборављени мирис“ Славко Ћелап је издао и другу књигу „Заборављени мирис 2 Повратак“.

Povratak zaboravljenog mirisa Slavko Celap Titel

Књига је представљена у амбијенту породичне авлије уз присуство запаженог броја гостију и поштовалаца посла којим се Ћелап бави. Присуствовали су и сви они који су учествавали у обликовању књиге, Титељани Слободан Стојковић, Данијел Моро, Тома Прекајац, Светозар Ћурчић Саша, домаћица приредбе Снежана Ћелап и обојица синова. Водитељ програма био је Тома Прекајац, а у програму су учествовали Биљана Милинов, Слободан Стојковић и Јован Вучковић који су читали одломке из обе књиге. Присутнима се обратио и сам Салавко Ћелап и пожелео им добродошлицу. Беседу о књигама коју је припремио Драган Колак (био је спречен да присуствује) прочитао је у његово име Тома Прекајац.

Из беседе издвајамо:

„Славко у књигама пише „о земљи љубичастих облака у међуречју Патисоса и Хистра“, а та земља је, заправо, наша коју волимо, што се зове Шајкашка, са „столним местом“ Тителом. Обе објављене књиге, а најављује и трећу, су покушај да се најразличитијим историјским периодима да узвишени изглед, односно, да се идеализују времена у којима су се дешавале судбоносне промене за људе око Тителског брега. Уз приповедање о сукобима римских легионара и варвара, Славко прича љубавну причу „о двема божански повезаним душама које трагају за остварењем свог бића, путујући кроз рукавце времена“ како пише у рецензији Заборављеног мириса.“

Аутор је најавио и трећу књигу из овог трокњижја. Прве две књиге подедељене су на поглавља која нису засебне приче, већ целина. Мање упућеним читаоцима намењени су индекси мање познатих речи, географских појмова и историјских личности. Аутор је побројао и литературу којом се користио у писању. Рецензент друге књиге Филип Фети Даутовић каже да је „ова прича лавиринт замршених, удаљених и спојених времена из којих се без помоћи два краја исте нити, тешко враћа… у сада“.

Сам аутор вели:


„Ја сам веома задовољан, утисак гостију преко очекивања… На 35 степени у хладу њихове су реакције позитивне, те је и авлија била пуна позитивне енергије. Много гостију је позитивно реаговало на замисао да се програм одвија у алтернативним просторима. Захваљујем свима који су дошли. Ако Бог да видећемо се поново.“

Оставите одговор