custic-preci-i-potomci-promocija-curug

У Чуругу одржана промоција монографије Чуруг – преци и потомци

Препоручите пријатељима

ЧУРУГ: Промоција монографије „Чуруг: преци и потомци” организована је у огранку „Петар Коњовић” ОНБ „Вељко Петровић” Жабаљ уЧуругу 30. јуна у свечаној сали, кроз разговор са аутором Милорадом Ћустићем којим је модерирала уредница културног програма Варја Нешић и у интерактивном ишчитавању делова књиге о пореклу чурушких породичних презимена.

Аутор монографије „Чуруг: преци и потомци”, Милорад Ћустић, започео је у Француској пре више од четири деценије дуго путовање – осликавањем једног породичног стабла. Од тог стабла разгранао се интерес за порекло чурушких Срба у вишевековном пресеку, поставши једно огромно истраживање, записивање и састављање информација о хиљадама судбина људи који су насељавали Чуруг од 17. века до данас.

Тако је настала поменута књига, као сведочанство значаја једне заједнице, која се интегрише око симбола-храма својом постојећом самосвешћу и постаје историјски и друштвено препознатљива у времену.

Председник Општине Жабаљ, Урош Радановић је уз најтоплије честитке у име целе заједнице и жабаљске општине уручио аутору Милораду Ћустићу поклон-књигу и урамљену фотографију старог Чуруга, примивши истовремено и потписан примерак монографије „Чуруг: преци и потомци”.

Извор: ОНБ „Вељко Петровић” Жабаљ

Оставите одговор