mosorin-projekcije-filmova-sa-dvadesete-smotre-arheoloskog-filma-01

У Мошорину приказани филмови са двадесете Смотре археолошког филма

Препоручите пријатељима

МОШОРИН: Мошорин је познат и по археолошком локалиту Феудвар, насељу из бронзаног доба; а Културно просветни центар „Вожд” Мошорин половином септембра организовао је пројекције филмова са двадесете Смотре археолошког филма.

Посетиоци су имали прилику да виде филмове Одежда кнеза Лазара, Манастир светог Антонија Недеља, Рим ван Рима II, Ближе Максимилијану, Карнак и Абу Симбел.

mosorin-projekcije-filmova-sa-dvadesete-smotre-arheoloskog-filma

– Трудили смо се да изаберемо увек актуелне теме, као сто је српски средњи век са филмом Одежда кнеза Лазара, која је један од највреднијих експоната Музеја Српске православне цркве, затим Римска империја и њене најзначајније грађевине и филм о ископавањима на локалитету Глац, недалеко од римског Сирмијума (Сремска Митровица) у сарадњи српских и аустралијских археолога, као и прича о Египту, кроз представљање Карнака и Абу Симбела. Ово је било прво приказивање након опремања просторија лап топом, платном, пројектором и штампачем за шта смо средства обезбедили на конкурсу Покрајинског секретаријата за омладину и спорт, што нам даје много више могућности за рад, истиче Бранка Несторовић, археолог и програмски директор КПЦ „Вожд” Мошорин.

Филмове је за приказивање уступио Народни музеја из Београда.

Оставите одговор