lazar-kuzmanov-izlozba-titel-izjava

Архитекта Лазар Кузманов о утисцима након изложбе својих радова у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: На отварању изложбе својих радова, Лазар Кузманов се Титељанима обратио пригодним речима, а за магазин Равница говорио је о утисцима са тителске изложбе.

Лазар Кузманов је рођен 1968. године у Тителу. Пре 25. година дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду, на коме је магистрирао 2008. Прво запослење му је било у Заводу за урбанизам Нови Сад. Може се похвалити да је у сарадњи са колегама освајао запажена признања на урбанистичким и архитектонским конкурсима. У пригодном Каталогу, приређеном за ову изложбу, истиче се да у самосталном раду пројектује више стамбених и пословних објеката у Новом Саду где је направио искорак из устаљене домаће градитељске праксе. Дело му се одликује смелим обликовним приступом, елегантним композиоцном решењима и преданом раду на детаљима.

Четири године обављао је дужност Покрајинског секретара за архитектуру, урбанизам и градитељство АП Војводине, једно време је учествовао у настави на Департменту за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду.

Треба нагласити да је Лазар Кузманов учествовао на преко педесет изложби и салона архитектуре у земљи и иностранству. Добитник је многих награда и струковних признања, а прошле године је добио награду за архитектуру „Ђорђе Табаковић“.

Оставите одговор