beogradski-nadbiskup-bozicna-poslanica

Божићна посланица београдског надбискупа

Препоручите пријатељима

Београдски надбискуп Ладислав Немет оценио је данас у Божићној посланици да до нас долазе свакакве вести, истините, лажне, конструктивне и деструктивне, и поручио да би људи требало да пазе шта читају и да би требало да се запитају да ли је нека вест корисна за њих или уништава оно изворно добро које је Бог улио у људе.

Немет је оценио да је друштво пуно лажи и превара чији је извор страх и упозорио да се лажи шире свим каналима у покушају да наша срца учине тврдим, несрећним и немирним.

Истакао је да је у Украјини ситуација још озбиљнија и да је скоро немогуће допрети до истине, с обзиром „колико се лажи чује на све стране“.

Оценио је да лаж која нам трује лични живот и друштво – намерна, и да иза ње стоје они који по сваку цену желе да униште међуљудске односе, да заваде људе добре воље, поремете наше животе и да нас подстакну на свађе и мржњу.

„Будимо зато храбри и рецимо ‘не’ лажима, рецимо ‘не’ отрову подела и мржње, рецимо ‘не’ лажима које се причају о нама, које нас боле и трују наше животе и овде у Србији и у суседним земљама, него рецимо одлучно ‘да’ божићној радости“, поручио је Немет.

Извор/Фото: ФоНет/Ана Паунковић

Оставите одговор