zabalj-zandarmerija-vezba

Најмлађи жабаљчани уживали уз припаднике Жандармерије

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Одред Жандармерије Нови Сад извео је тактичко-показну вежбу и час самоодбране у парку у центру Жабља. Осим приказа опреме, тактичко-показне вежбе и часа самоодбране, инсталиран је и алпинистички парк за децу.
Потпуковник полиције Милан Поповић рекао је да је циљ вежбе сарадња са грађанима, нарочито са децом.
„Током вежби, приказали смо им опрему, вештине и све оно чиме полиција и жандармерија располажу на одржавању стања безбедности на нивоу који је потребан за одлично функционисање “, нагласио је Поповић.
Осим што је деци омогућено да се у безбедном окружењу опробају у вештинама попут зиплајна, пењања уз уже, прелажење препрека путем ужета, вожње службеним квадовима, могли су да виде тактичку вежбу лишавања слободе лица која се удаљавају, односно беже путничким возилом.
Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић захвалио се одреду Жандармерије Нови Сад што су омогућили да се у Жабљу по први пут организује такав вид вежбе.
„Грађани општине, а превасходно они најмлађи, имали су јединствену прилику да се упознају са радом жандармерије на њима прилагођен начин, учествујући у многобројним активностима“, казао је Божић.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор